Mijn favorieten

Zo kan het ook!

Het mooie van 20 jaar makelen in Alkmaar is dat we steeds meer kunnen werken aan de persoonlijke relatie met onze cliënten. Vele van onze opdrachtgevers hebben al meerdere stappen in hun wooncarrière met ons kantoor gemaakt. Na een aantal jaren keer je dan terug aan de eettafel en hoor je wat het leven deze mensen gebracht heeft. Soms is het geluk, soms ook verdriet. Wij maken graag tijd voor deze mooie momenten in de kennismaking. Als je weet hoe je opdrachtgever in elkaar zit, kun je de dienstverlening veel persoonlijker maken en de cliënt op zijn wenken bedienen.

Sommige van onze opdrachtgevers hebben te maken gehad met veel tegenslagen in het leven. Zo kwamen wij recent opnieuw aan tafel bij een gezin waarbij het in de afgelopen jaren niet mee heeft gezeten. Je huis verkopen is dan een extra zware taak. Je veilige plek te koop aanbieden en afwachten hoe het proces verloopt maakt je extra onzeker. Zo ook bij deze mensen.

Toen het open huis aanbrak was de spanning op de gezichten te lezen. Helaas moest ik na het open huis ook nog melden dat de opkomst tegenviel. Ik voelde mij haast schuldig, maar kon het natuurlijk op dat moment niet verhelpen. Met zwaar gemoed traden we het weekend tegemoet.

Op zondagochtend vond ik bij het ontwaken echter een voorstel voor hun woning in mijn mailbox. Het spreekt voor zich dat ik direct de telefoon pakte (vrije dag of niet!) en mijn opdrachtgevers van dit heugelijke nieuws op de hoogte bracht. Zo kon ook voor hun een ontspannen vrije dag aanbreken. Het is zo mooi om dit geluk met hen te mogen delen!

 

Zo’n kleine moeite met zoveel plezier tot gevolg!


- Jiska van den Boogaard