Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Berkmeerdijk 13 in Obdam 1713 KW

Berkmeerdijk 13

1713 KW Obdam
Vraagprijs € 595.000,- k.k.

Omschrijving

Een paradijselijke oase midden in de polder! Een magnifieke boomgaard, een flinke weide voor paarden, koeien, geiten of schapen, bijbehorende stallen en een boerderij met alle mogelijkheden, midden in de polder, bij uitstek geschikt voor paardenliefhebbers!

Berkmeerdijk 13 te Obdam.

Voordat u langs komt: kijkt u met ons mee naar het dronefilmpje. Zo krijgt u een prachtig...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1878 Woonoppervlakte 205 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Een paradijselijke oase midden in de polder! Een magnifieke boomgaard, een flinke weide voor paarden, koeien, geiten of schapen, bijbehorende stallen en een boerderij met alle mogelijkheden, midden in de polder, bij uitstek geschikt voor paardenliefhebbers!

Berkmeerdijk 13 te Obdam.

Voordat u langs komt: kijkt u met ons mee naar het dronefilmpje. Zo krijgt u een prachtig overzichtsbeeld van wat dit bijzondere object te bieden heeft! We komen aanrijden over de Berkmeerdijk. Rechts van u het water, in de verte een bruggetje en de molen en verder in de wijde omtrek de vrijheid van het polderlandschap.

We rijden de dijk af en vinden onder aan de dijk riant ruimte om onze auto te parkeren. Onder aan de dijk ligt eerst de boerderij, met schuin daarnaast de kapschuur. De boerderij heeft een rijke historie als café "De Overhaal" en later "De Rietvogel", dat in combinatie met een veebedrijf werd gerund. Nu heeft het geheel een woonbestemming met agrarisch terrein en grasland.

Anders dan normaal willen wij de rondleiding beginnen op het 11.370m2 tellende terrein! De verrassing is namelijk compleet als u dromerig dwaalt op de landerijen! Laten we tussen de boerderij en de kapschuur doorlopen, langs de grote stallen over het idyllische kronkelpaadje naar het eerste gedeelte van de tuin. Als we ons oprichten na het passeren van welig groen, dan blijken we aangekomen te zijn op een vers gemaaide oase, waar vlierbloesem, aalbessen en aardbeien u verwelkomen. Rondom het gazon is volop mogelijkheid om een riante groentetuin aan te leggen. Uw gewassen zijn hier beschut, dankzij de omliggende bomensingel! Tussen de welig groeiende rabarberplanten vindt u de verdwaalde kas, waar u de meer bescherming behoevende gewassen kunt laten groeien.

We steken vervolgens door over een paadje naar de tweede verrassing: we komen in een heerlijke boomgaard terecht, waar u prachtige appel-, peren-, nectarine- en pruimenbomen vindt. Onder de bomen keurig verzorgd gras, waar u op een hete namiddag heerlijk koel kunt liggen onder uw eigen fruitbomen. Stelt u zich voor dat u uw hangmat spant van boom tot boom en een middag verloren laat gaan met een boek. Dankzij de omringende bomensingel waant u zich alleen op de wereld: werkelijk niemand die u ziet liggen!

Achter aan de boomgaard vindt u een hekje, waar u linksaf kunt steken naar uw eigen weideland. Langs de achtergrens van het perceel (afgezet met gaas) zijn inmiddels volwassen geworden vlierbomen geplant, die voor de nodige beschutting zorgen en bovendien voorzien in een heerlijke hoeveelheid vlierbloesem of -bessen, waar u naar hartenlust sappen of jam van kunt maken! Rechtsaf loop je via een paadje tussen de vlieren en de boomgaard naar een klein weidje met een machtig uitzicht over de Berkmeerpolder in zijn volledige lengte. Via dit weidje kunnen eventuele schapen in de kleine schuur komen.

Achter uw eigen perceel liggen zover het oog reikt bollenlandschappen, tot onze grote spijt waren deze net gekopt voordat de fotosessie werd gemaakt! Het bollenlandschap wordt afgewisseld met grasland, waar schapen koeien weiden.

Loopt u mee terug richting de boerderij? Dan hebben we nog een buitenverrassing! Naast de grote schuur vindt u namelijk een heerlijk stille plek, omgeven door bomen en met een vrij zicht richting de ringvaart. Heerlijk wegdromen in het zonnetje, terwijl werkelijk niemand u ziet zitten! Ook hier vindt u een kronkelpaadje richting de rand van het perceel. Daar loopt langs de slootkant een breed pad richting het weiland, waar u zo nodig met zwaar materiaal het weiland kunt bereiken. Ook vanaf het gazon vindt u een hekje richting het weiland. Aan de voorzijde wordt de weide beschut door hoge bomen, waardoor in de herfst de wind wordt gebroken en in de zomer uw vee beschutting vindt van de zon.

Het gehele perceel wordt aan drie zijden omgeven door een sloot en aan de voorzijde wordt het afgebakend met de dijk. Nooit discussie dus met buurtgenoten waar uw perceel begint of eindigt!

Nu we de rijkdommen die deze woonboerderij omgeven in ogenschouw hebben genomen lopen we op ons gemak terug richting de woonboerderij. We kunnen naar binnen via de garage of via de woonkeuken aan de voorzijde.

Indeling:
Begane grond: we komen binnen in de heerlijk ruime, dichte woonkeuken (afmetingen: circa 5,66 x 4,44 meter), die is gesitueerd aan de voorgevel van de woonboerderij. Een raampartij zorgt hier voor de inval van daglicht. De ruimte is ingericht met een eenvoudige keuken in hoekopstelling en is voorzien van een ruime trapkast.

Vanuit de woonkeuken kunt u linksaf richting de woonkamer (afmetingen: circa 7,39 x 4,24 meter), die dankzij de raampartij in de voorgevel en de twee raampartijen heerlijk licht is. Vanuit de ramen in de zijgevel kijkt u vrij weg over uw eigen perceel richting de weide.

Vanuit de woonkeuken kunt u ook kiezen voor rechtsaf, richting het voormalig café, dat door de huidige eigenaren in gebruik is genomen als slaapkamer (afmetingen: 5,66 x 5,35 meter). Ook de slaapkamer heeft aan 2 zijden raampartijen, waardoor het hier heerlijk licht is. Wilt u liever een riante woonkeuken? Deze ruimte laat zich gemakkelijk betrekken bij de woonkeuken zoals die nu beschikbaar is! Vanuit de slaapkamer vindt u toegang tot de voormalige toiletruimtes van het café: het voorportaal met wastafel geeft toegang tot een separate toiletruimte en doucheruimte. Gemakkelijk maakt u hier een ruime badkamer indien u dat wenst!

We lopen vanuit de slaapkamer door naar de flinke bergruimte/inloopkast in het donkere gedeelte van het vierkant. Van daar uit lopen we door naar de bijkeuken (afmetingen: circa 4,0 x 2,41 meter), gesitueerd aan de achtergevel van de boerderij. De bijkeuken is wit betegeld en voorzien van een fonteintje en de aansluiting voor de wasmachine. 2 ramen in de achtergevel zorgen voor een lichte ruimte. Vanuit de bijkeuken bereikt u de tweede toiletruimte en een tweetal vaste kasten.

We completeren onze ronde door de ruimten op de begane grond, door door te lopen richting een tussenportaal, dat zowel toegang geeft tot de voornoemde woonkamer als de 2e slaapkamer op de begane grond (afmetingen: 3,2 x 3,24 meter). Deze slaapkamer heeft een raam in de zijgevel en is voorzien van een vaste kast.

Verdieping:
In de woonkamer vinden we de afgesloten trapopgang naar de verdieping. We komen boven op de overloop, die is voorzien van een praktische vaste kast.

Aan de voorzijde, over de volledige breedte van de boerderij vinden we een riante slaapkamer (woonoppervlak: 7,18 x 3,23 meter). Deze slaapkamer is eenvoudig te splitsen in twee kamers indien gewenst: deuren, lichtschakelaars, alle voorzieningen zijn er al voor aanwezig. De dakkapel in het voordakvlak geeft een magnifiek uitzicht over het royale, vrije polderlandschap, dat bovendien beschermd poldergebied is, waardoor u geen nieuwbouw voor uw neus hoeft te verwachten. Als u niet oppast verzinkt u hier al in dromerijen voordat uw hoofd uw kussen heeft geraakt!

Terug naar de overloop vinden we toegang tot een bescheiden badkamer, die is voorzien van een douche en een wastafel.

We lopen door over de overloop naar slaapkamer 4, die is gesitueerd aan de achterzijde van de boerderij. Een smalle dakkapel geeft hier uitzicht over uw eigen landgoed. Er is voor gekozen om deze slaapkamer bescheiden te houden qua afmetingen, maar er is volop mogelijkheid om deze riant te maken: aan twee zijden geeft een deur toegang tot de rest van de flinke ruimte onder het boerderijdak. Nu dus volop bergruimte, maar voor u in de toekomst alle mogelijkheid om meerdere ruime slaapkamers te realiseren!

Zolder:
Via de bergruimte rechts van de slaapkamer komen we bij een vaste steektrap, die leidt naar de zolderverdieping, die is aangelegd onder het dak van het vierkant. Ook hier kunt u met gemak nog een extra slaapkamer realiseren!

We dalen de trappen weer af en gaan via de bijkeuken naar een flinke hobbyruimte (afmetingen: circa 5,35 x 1,96 meter).

Vanuit deze hobbyruimte lopen we door richting de eerste garage (afmetingen: 5,35 x 4,57 meter), die is vastgebouwd aan de boerderij. Deze ruimte heeft zowel een loopdeur als een garagedeur naar buiten en is voorzien van elektra.

Direct achter de boerderij ligt een grote schuur, die is opgedeeld in 5 compartimenten (totale afmetingen: circa 8,60 x 16,77 meter). Hier vindt u onder de schuine kap een schapenstal met eigen toegang tot een smalle weide langs de erfgrens en gierkelder. Benadert u de schuur vanaf de andere zijde dan vindt u hier een uitstekende plek voor het stallen van paarden of koeien. Een steektrap leidt bovendien naar een flinke vliering.

Tegenover deze riante schuur en vanaf de voorzijde gezien achter de kapschuur vindt u een tweede riante schuur (totale afmetingen: circa 11,96 x 11,0 meter). Deze is opgedeeld in een riante paarden- c.q. koeienstal, een separate berging en een flinke garage (afmetingen: 9,59 x 5,71 meter). Onder het garagegedeelte ligt een gierkelder. Met zijn afmetingen van bijna 9 x 3 meter is dit bij uitstek een geschikte plek voor het realiseren van een inpandig zwembad.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 595.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1878 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 205 m² Perceeloppervlakte 11370 m² Overige inpandige ruimte 40 m² Inhoud 836 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een zolder Energie Energieklasse G Energie einddatum 06-06-2028 Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, Vrijstaand steen, Geen garage, voor 3 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeeroppervlakte 54 m² (959 bij 571) Totaal aantal 2 Dak Soort dak Tentdak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadaster: A 2124 Obdam Oppervlakte 11370 m²
U kunt de brochure hier downloaden

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.